Retraite 

Fotogalerij retraite in Puglia 2021

September 2021,

Retraite betekent terugtrekken, bezinnen, tijd voor jezelf nemen, tot rust komen. Dit alles was mogelijk op een prachtige plek op het platteland in het zuiden van Italië, in de regio Puglia, dichtbij de stad Martina Franca. Ons verblijf was op het kleinschalige sfeervolle trullipark Casa vacanze il Carpino. Een echte aanrader! 

Het trulli park is tot in detail gerestaureerd. Er is een heerlijk zwembad aanwezig omringt door olijfbomen, met een mooi uitzicht op de omgeving. De verzorging door host Magda was geweldig, inclusief het heerlijke ontbijt dat ze iedere ochtend verzorgde. De diners van chef Gianfranco waren van hoge kwaliteit, elke dag stond er een ander lokaal streekgerecht op tafel. We kregen het eten maar niet op. 

Het slapen in een trulli vonden de deelnemers een bijzondere ervaring. Door de dikke wanden was het heerlijk rustig, en koel. We begonnen de dag met een zonsopkomstmeditatie, in alle rust ieder genietend op z'n eigen manier. Daarna maakten we ons lichaam wakker met een gevarieerde yin en/of hatha yogales. Na afloop stond het ontbijt klaar. 

Het was een afwisselend en gevarieerd programma. 

Op de één na laatste dag stond een (stilte) wandeling op het programma naar een mooi uitzicht op de vallei, en de zee. De stilte was die dag ver te zoeken, er ontstonden al wandelend spontaan mooie gesprekken, dat was wat er blijkbaar nodig was op dat moment. Het was een pittige wandeling, het mooie uitzicht maakte het zeker de moeite waard. 

Op de laatste dag  waren we naar het strand gereden, er stond yoga op het strand op het programma :-) er moest wat gene overwonnen worden bij sommige deelnemers (vanwege de mede strandgasten) maar eenmaal de gene voorbij kon iedereen ervan genieten, het was het een mooie afsluiting met een geweldig uitzicht op de zee. 

De deelnemers stonden open voor het aangeboden programma, sommige waren al bekend met yoga, voor anderen was het helemaal nieuw. De geluiden achteraf waren dat ze vermoeid en met een vol en druk hoofd aankwamen, en met hernieuwde energie en zeer ontspannen naar huis gingen. 

Het organiseren van een yogaretraite was een droom die uitkwam. Ik kijk terug op leerzaam proces, we hadden een fijne tijd met elkaar. De locatie was super een geweldige plek, alles viel perfect samen. Na het twee keer uitstellen van de retraite vanwege alle corona perikelen werd ons geduld beloont. 

 Liefs Suzanne 

Review retraite :

Hoe ik de Yoga retraite heb ervaren.

Ik ben van mezelf een behoorlijk gesloten persoon, heb/had niks met Yoga, ik vond het heel eerlijk gezegd een wat zweverig dingetje. Ondanks dit, en zeker door het enthousiasme van Suzanne, heb ik mezelf, na een nogal bewogen jaar, getrakteerd om mee te gaan.
De eerste dagen zat ik nog zo vast in mijn te volle hoofd, met de bijbehorende negatieve gedachte, dat ik mezelf moeilijk kon losmaken en concentreren. Door de fijne yogalessen van Suzanne en mede doordat we met een super fijne, gezellige groep mensen waren, die allemaal erg open waren en ook een luisterend oor boden, kwam ik wat meer los.
Hierdoor verminderde mijn (negatieve) gedachte en lukte het me om me te concentreren en de focus naar binnen te leggen.
Het heeft me op alle vlakken zeer goed gedaan en ben ook super blij om deze week mee te hebben mogen maken.
Ik denk nog vaak terug aan deze mooie week.


Liefs Sandy