Yin Yoga
Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige, statische  yogavorm. De zittende of liggende houdingen worden langer aangehouden(3-5 minuten). We geven het lichaam de tijd om de spieren te ontspannen, zodat we ook de diepere lagen van het lichaam het bindweefsel stimuleren, en hydrateren. Yin Yoga zorgt voor diepe ontspanning fysiek, mentaal en emotioneel. Een kalm en rustig gevoel kan over je heen komen. Yin yoga stimuleert tevens de meridianen (energiebanen in het lichaam) en de organen. Zodat de levensenergie optimaal kan stromen en de organen gezond houden. Iedere houding kan zo nodig aangepast worden. Rekening houdend met je lichaamsgrenzen. Want ieder lichaam is uniek, ieder mens is uniek. Is ook  geschikt voor mensen met fybromyalgie. 

Hatha Yoga
Hatha Yoga

Hatha yoga is een yogavorm, waarbij je yoga houdingen, in het sanskriet yoga-asana beoefent. Staande, zittende liggende houdingen. De adem staat hierbij centraal, je verbindt de fysieke bewegingen met de adembeweging. Je observeert tijdens en na de houding het effect van de houding op het lichaam. Bij elke uitademing ontlaad je het lichaam van spanning, stress, over energie ( wat onbewust opgeslagen wordt in het lichaam). De inademing zorgt voor het opladen van het lichaam. De levensenergie kan weer optimaal gaan stromen. Meditatie, Pranayma (ademoefeningen) zijn onderdelen van Hatha Yoga, ook  Savasana, een afsluitende ontspanning. Je maakt het lichaam soepeler en sterker. Je lichaam en geest komen meer in balans, in harmonie en in evenwicht.

Yoga Nidra ook wel yoga slaap genoemd, zorgt voor een diepe ontspanning, fysiek, mentaal en emotioneel. Je lichaam is in een slapende toestand, je geest is wakker en helder. Wanneer je disbalans ervaart, wat uit je doen bent, angstig, vermoeid, geprikkeld of stress ervaart kan yoga nidra je helpen enerzijds te weer te ontspannen, anderzijds alles wat naar boven komt aan (bijvoorbeeld) angst doorbreken en uiteindelijk op te lossen. We gebruiken daarbij een Sankalpa, wat je kan zien als een voornemen of een besluit dat je alleen neemt voor jezelf. Dit kan zorgen voor de verandering die je graag zou willen, op wat voor gebied dan ook in je leven. De vele voordelen zijn : Werkt ontspannend en activerend tegelijk. Verbetert je slaapgedrag, beter inslapen en doorslapen. Verbetert je concentratie en creativiteit. Je versterkt het immuunsysteem. 

Iedereen kan het doen!


XL lessen, 90 minuten: 

* Yin Yoga & Reiki 
* Yin Yoga, Yoga nidra& Chrystal Bowls 

* In samenwerking met verschillende gastdocenten.

 * Dit zijn extra lessen en vallen buiten het reguliere lesrooster, en de abonnementen.

Voor iedereen toegankelijk.